• Brnabić: U naredne dve nedelje nećemo tolerisati kršenje mera

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da u naredne dve nedelje, od početka nove školske godine, neće biti tolerisano kršenje epidemioloških mera.
     
    U naredne dve nedelje nećemo tolerisati nikakvo kršenje mera, jer je važno da bude što bezbednija situacija za đake i roditelje… Ne smemo da dozvolimo da nam pojedinačna iskakanja na proslavama, žurkama, koncertima poremete situaciju jer brojevi rastu u svetu, rastu dramatično i u Evropi„, rekla je Brnabić za RTS.
     
    Ona je navela da je za vladu i Krizni štab u ovom trenutku, kada su đaci krenuli u školu, najvažnije da se proprati situacija u vezi sa mogućim širenjem virusa korona, ističući da je razrađen svaki scenario do detalja.
     
    Kako je navela, Institut Batut je oformio tim koji će pratiti samo škole i izveštavaće Krizni štab na dnevnom nivou o situaciji u školama.
     
    Ona kaže da se u avgustu radilo na tome da se epidemiološka situacija uoči 1. septembra stavi pod kontrolu i istakla da je to i učinjeno, podsetivši da je juče bio otkriven 41 novozaraženi, što su brojevi koji ulivaju nadu.
     
    U naredne dve nedelje od početka školske godine moramo da izolujemo sve slučajeve da bismo videli kakve efekte daje polazak u školu i nadamo se da će situacija ostati povoljna„, rekla je Brnabić.
     
    Ona je istakla da Srbija mnogo energije ulaže da balansira između kontrolisane epidemiološke situacije i privrede koja nastavlja da radi.
     
    Podsetimo da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će zajedničke ekipe inspektora Ministarstva zdravlja i policije kontrolisati okupljanja ljudi u broju većem od dozvoljenih 30 i da će protiv prekršilaca podnositi prijave, a da su kazne minimum pola miliona dinara. On je dodao da je do sada napisano oko 100 prekršajnih prijava, a da će od sada zajedno pripadnici Ministarstva zdravlja i policije kontrolisati okupljanja, kao i da je otvoren broj 011/635 03 22 na koji građani mogu prijaviti one koji ne poštuju mere.

    Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da u naredne dve nedelje, od početka nove školske godine, neće biti tolerisano kršenje epidemioloških mera.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija