Ana Brnabić
Srbija

Brnabić: Vlada radi na problemu zagađenja vazduha

Izvor: 
Tanjug Ned, 20/12/2020 - 22:07

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da Beograd nije jedan od najzagađenijih gradova, ali i da je problem zagađenja vazduha višedecenijski i da je vlada počela da radi na tome.

Brnabić je u emisiji tv Pink "Hit tvit" objasnila da Beograd nema dovoljno mernih stanica, poput drugih gradova Evrope, ali da je vlada počela da investira u tu oblast.

"Sve probleme rešavamo, uključujući i ovaj. Postavili smo kamen temeljac za još jedno postrojenje za odsumporavanje u termoelektrani Nikola Tesla, što je investicija od 187 miliona evra. Postrojenje za odsumporavanje u bloku A je već u toku, biće gotovo do početka 2023. godine. Kostolac smo završili. To su sve skupe investicije, od preko 600 miliona evra", rekla je Brnabić.

Ona je kao jedno od tri najbitnija poglavlja na putu ka EU izvdvojila i poglavlje 27, koje se odnosi na zaštitu životne sredine.

"Za mene postoje tri ključna poglavlja. Jedno je najteže-35 koje se odnosi na dijalog Beograda i Prištine, najkompleksnije je 23 koje se odnosi na vladavinu prava, a najskuplje je 27, koje se odnosi na životnu sredinu", rekla je Brnabić.

Predsednoca vlade je najavila i da će do kraja godine na Koridoru 10, odnosno na autoputu "Miloš veliki", biti pustena u rad tri punjača za električna vozila.

"Time želimo da postanemo deo panevropske mreže puteva i stimulišemo ljude da koriste električne automobile, a strance da znaju da mogu da prolaze sa svojim električnim vozilima kroz našu zemlju", rekla je Brnabić.

 
MarketingNajnovije vesti