Foto: Olimpijski komitet Srbije
Srbija

Bronzani basketaši doputovali u Srbiju

Izvor: 
013info Pet, 30/07/2021 - 15:30Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila bronzanu medalju danas je sletela u Beograd, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Reprezentativci Mihailo Vasić, Aleksandar Ratkov, Dejan Majstorović i Dušan Domović Bulut, u utakmici za bronzanu medalju pobedili su reprezentaciju Belgije, čime je ostvaren istorijiski uspeh i upisana prva olimpijska medalja za Srbiju u basketu 3×3.

Godinama unazad, naši basketaši prave velike uspehe, kako na evropskoj, tako i na svetskoj sceni. Kada je 2017. godine basket 3×3 i zvanično postao olimpijski sport, našim basketašima se otvorila prilika da zablistaju i na olimpijskoj sceni, što su i učinili.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu po dolasku iz Tokija prisutnima se prvo obratio seleketor Goran Vojkić.

"Bronzana medalja je veliki uspeh, ali ostaje žal za finalom, ne samo za zlatnom medaljom. Zaslužili smo da igramo finale Olimpijskog turnira, uz Letoniju koja je osvojila zlatnu medalju. Na ovakvim turnirima, jedna utakmica mnogo rešava", rekao je Vojkić.

Mihailo Vasić ističe da je ostvario san odlaskom na Olimpijske igre, a to je upotpunjeno osvajanjem olimpijske medalje.

"Odigrali smo dobro 90 odsto turnira, početak je bio težak, dok nismo ušli u ritam. Išlo je sve kako treba do polufinala. Mislim da je nama to jedna od pet najgorih utakmica koje smo odigrali u karijeri. Ipak, posle te utakmice pokazali smo želju i karakter u utakmici za treće mesto", izjavio je Mihailo.

Aleksandar Ratkov je rekao da je oduvek maštao o Olimpijskim igrama, pogotvo što je, kako je istakao, poznato da smo zemlja košarke.

"Kako sam odrastao nisam verovao da ću ovo doživeti, ali sreća da je basket dospeo u porodicu olimpijskih sportova", rekao je Aleksandar i dodao da su napravili veliki uspeh, ali da i dalje nisu svesni rezultata.

"Ostali smo bez finala koje smo želeli, to kvari celokupnu sliku, ali mislim da smo uradili dobar posao. Na nama je da probamo da odemo korak napred ili dva u Parizu 2024. godine", izjavio je Aleksandar.

Dejan Majstorović je izjavio da je olimpijska medalja kruna njigove karijere i jubilarna 10-a medalja za Srbiju u baksetu 3×3 na velikim takmičenjima.

"Otišli smo na Igre sa ciljem da osvojimo zlatnu medalju. Igrali smo sjajno u grupu, i dalje ne mogu da pronađem rešenje kako smo izgubili od Rusije. Ipak, imali smo snage da se izborimo i da osvojimo bronzanu medalju, a to je veliki uspeh", izjavio je Dejan.

Konferenciji za medije nije prisutvovao Dušan Domović Bulut koji je zbog klupskih obaveza otputovao u Ameriku.

 
MarketingNajnovije vesti