Logo

Foto: Uprava carina Republike Srbije
Srbija

Carina u Nišu i Preševu zeplenila veće količine zlatnog nakita

Izvor: 
Beta Pon, 06/09/2021 - 16:19Na prelazu Preševo i na Aerodromu Кonstantin Veliki u Nišu carinici su tokom proteklog vikenda otkrili i zaplenili više od kilograma zlatnog nakita.

Prvi slučaj je zabeležen na ulazu prelaza Preševo, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao BMW švajcarskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Severne Makedonije, saopštila je Uprava carina.

Iza vozačevog sedišta carinici su pronašli pravo malo blago - ukupno 735 grama zlatnog nakita, u kojem su najbrojnije bile narukvice.

Procenjena vrednost otkrivenog nakita premašila je iznos od 20.000 evra, odnosno 2,5 miliona dinara.

Na Aerodromu u Nišu, prilikom kontrole putnika na izlasku iz zemlje otkriven je pokušaj prenosa gotovo 300 grama neprijavljenog zlatnog nakita.

U prekršaju se ovoga puta našla dvojna državljanka Švedske i Srbije, koja je u ručnom prtljagu imala nameru da prenese 16 prstenova, 11 pari minđuša, osam narukvica, dva lančića i osam privezaka.

Vrednost skrivenih dragocenosti procenjena je u ovom slučaju na 6.330 evra, odnosno 744.150 dinara.

Carina podseća da se ličnim nakitom smatra onaj koji se nosi na sebi. Uoliko na sebi ili u prtljagu nosi dosta nakita putnik je dužan da ga prijavi.

 
MarketingNajnovije vesti