Foto: Uprava carina
Srbija

Carinici na tri granična prelaza zaplenili oružje i municiju

Izvor: 
021.rs Čet, 13/01/2022 - 17:48Carinici su 11. januara, u saradnji sa policijom na prelazima Sremska Rača, Gradina i Batrovci, zaplenili dve puške i okvir za pištolj sa 12 metaka, koje su putnici pokušali da prenesu.

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, prvi slučaj je zabeležen kada je na ulaznoj strani prelaza Sremska Rača za detaljan pregled izdvojen "golf" domaćih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio državljanin Srbije (71).

Na uobičajeno pitanje o robi za prijavljivanje, putnik je rekao da nema ništa, da bi potom na zadnjem sedištu automobila, ispod gomile kalendara i jakne, bila pronađena puška marke "Crvena zastava", kalibra 8×57 mm.

Tek pošto je oružje pronađeno, putnik je pokazao oružani list, za koji je utvrđeno da glasi na tuđe ime i da uopše nije za pomenutu pušku, već za lovački karabin drugačijeg kalibra.

Prekršaj na prelazu Gradina otkriven je kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil "volvo", švedskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Palestine (38). Detaljnom kontrolom je, takođe na zadnjem sedištu, ispod torbi sa ličnim stvarima, pronađena gasna puška marke "Hatsan", kalibra 5,5 mm, sa pripadajućom opremom.

Istog dana je na prelazu Batrovci, prilikom detaljne kontrole automobila "audi" slovenačke registracije, zaplenjen pun okvir za pištolj "Sig Sauer", kalibra 9 mm, sa 12 metaka kalibra 9x19 mm, sa kombinacijom bakarnog i plastičnog zrna.

Napunjeni okvir sa pištoljskim mecima pronađen je iza obloge tapacirunga, ispod alata u desnom delu prtljažnika automobila, kojim su putovala dvojica slovenačkih državljana albanskog porekla. Sva tri slučaja je u dalju nadležnost preuzela policija.

 
MarketingNajnovije vesti