• Cene više, interesovanje ne jenjava: Domaći turisti u Tursku već za Uskrs, rekordan broj se očekuje na leto

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Sajam turizma svečano je otvoren u Beogradu, a interesovanje turista za predstojeću turističku sezonu je nikad veće, pa čak i kada je Turska, čiji su jugoistočni deo pogodila dva razorna zemljotresa ranije ovog meseca, u pitanju.

    Naši turisti pak, ne odustraju od putovanja na destinacije širom Turske, što za Uskrs, što za Prvomajske praznike. Kupuju se uveliko i first minute letnji aranžmani, potvrdili su za Euronews Srbija iz više turističkih agencija, ali i sa štanda Turske.

    Da intersovanje za Tursku ne jenjava za Euronews Srbija potvrdio je i Aleksandar Seničić iz Jute.On je naveo da je sada, kao i obično, atraktivan Istanbul i dodaje da su tursko letovalište Antalija, u kojem najčešće borave srpski turisti, ali i Istanbul, veoma udaljeni od epicentra potresa.
    „Važno je da napomenemo da je razdaljina od Istanbula i mesta gde se desio veliki zemljotres veća nego od Beograda do Praga. Govorimo o velikoj zemlji gde se u hiljadama kilometrima meri razdaljina i u ovom trenutku nema nikakvog razloga da o tome razmišljamo. Nemamo nekih većih broja otkaza. Nema otkazivanja ni Istanbula koji je u predstojećem periodu atraktivan i zanimljiv“, rekao je Seničić.

    Kako je dodao u Istanbulu život funckoniše potpuno normalno. 

    „Naravno da se tamo priča o zemljotresu, ipak je to targedija koja je odnela preko 40.000 života. Međutim, ja verujem da naša pomoć ide u tom pravcu da ćemo, ukoliko budemo boravili u Turskoj, na taj način pomoći da se i zemlja obnovi i da se iz tog viška para, koji ostane, pomogne ljudima koji trpe posledice zemljotresa“, rekao je Seničić.
    Ambasador Turske u Srbiji Haimi Aksoj koji je posetio danas Sajam, izrazio je nadu da će predstojeća sezona biti dobra za njegovu zemlju uprkos nedavnim događajima.

    „Prošle godine imali smo rekordan broj srpskih turista koji su posetili Tursku. Njihov broj porastao je na 360 hiljada. Ove godine ih očekujemo i više. Zbog užasnog zemljotresa potrebna nam je veća pomoć naših srpskih prijatelja. Region pogođen zemljotresom udaljen je 800 kilometara od Antalije, a 1.200 kilometara od Kušadasija, što je velika razdaljina“, rekao je on i naveo da se nada da će ove godine biti barem 400 hiljada turista iz Srbije koji će posetiti Tursku.

     

     

    Sajam turizma svečano je otvoren u Beogradu, a interesovanje turista za predstojeću turističku sezonu je nikad veće, pa čak i kada je Turska, čiji su jugoistočni deo pogodila dva razorna zemljotresa ranije ovog meseca, u pitanju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija