• Centar za zaštitu potrošača: Poskupljenje usluga i zbog pokrića gubitaka preduzeća

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Centar za zaštitu potrošača „Forum“ iz Niša upozorio je da postoji mogućnost da cene pojedinih usluga budu povećane zbog pokrivanja gubitaka preduzeća.

    Forum je zatražio od rukovodstava preduzeća koja pružaju usluge u oblasti opšteg ekonomskog interesa, da prilikom donošenja odluke o novim cenama, svojim savetodavnim telima dostave detaljno obrazloženje za neophodno povećanje cene usluge.

    „Očekujemo od članova tih tela – predstavnika udruženja potrošača, da zahtevaju dosledno sprovođenje zakona u cilju zaštite potrošača, uz korišćenje prava da izdvoje svoje mišljenje ukoliko se ne slažu sa uvođenjem predloženih cena, da traže da njihova mišljenja budu sastavni deo zapisnika sa sednice Savetodavnog tela i da ih javno objave u medijima“, navedeno je u saopštenju Foruma.

    Iako je Vlada Srbije, dodali su, preduzela određene mere zaštite potrošača (ograničenje cene hleba i naftinih derivata), najavljena enormna povećanja cena energije (struja, gas, naftni derivati), kao i drugih usluga od opšteg ekonomskog interesa (JКP, prevoz, telekomunikacije i drugo), mogu dovesti do toga da potrošači neće imati čime da kupe ni hleb „Sava“ (koji je pod kontrom države).

    „Zbog toga tražimo da se prilikom odobravanja novih cena vodi računa i o standardu građana Srbije“, rekli su u Forumu.

    Podsetili su da po Zakonu o zaštiti potrošača građani imaju pravo na uredno i neprekidno snabdevanje uslugama od opšteg ekonomskog interesa odgovarajućeg kvaliteta, po pravičnoj ceni.pštenju Foruma.

     

    Centar za zaštitu potrošača „Forum“ iz Niša upozorio je da postoji mogućnost da cene pojedinih usluga budu povećane zbog pokrivanja gubitaka preduzeća.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]