Zatvor Foto: pixabay
Srbija

Član Belivukove grupe pušten iz pritvora

Izvor: 
Danas Sre, 21/07/2021 - 14:34Vuk Vučinić, koji je uhapšen pod sumnjom da je deo grupe Veljka Belivuka, juče je pušten iz pritvora, potvrdio je za Danas njegov branilac advokat Vladimir Gajić.
 
Vučinić se sumniči da je dovezao Gorana Veličkovića u kuću u Ritopeku, gde je, kako je u više navrata istakao MUP, mučen, a potom i ubijen.
 
Gajić naglašava da očekuje da u odnosu na njegovog klijenta bude obustavljena istraga uoči isteka roka za podizanje optužnice početkom avgusta.
 
"Treba imati u vidu da je ovo veoma težak predmet i da je Vučinić pod istragom zbog operativnih saznanja policije koja su bila takva da se može reći da pritvor nije bio određen bez ikakvih sumnji. Međutim, istraga je napredovala i njegova odbrana se ispostavila istinitom. Moram reći da je postupajući tužilac Mladen Ivanić postupio veoma profesionalno, jer je i inače dužnost tužioca da vodi računa o pravima okrivljenog, što je sada bio slučaj", navodi Gajić za "Danas".
 
Veličković je jedna od tri žrtve koja je rešenjem o pokretanju istrage stavljena na teret grupi Veljka Belivuka. Kako su u više navrata iznosili policijski zvaničnici, on je namamljen u kuću u Ritopeku u kojoj je mučen, a potom i ubijen.
 
Posmrtni ostaci žrtava, tvrdio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, potom su samleveni u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Vulin je u maju ove godine potvrdio da su DNK-a tragovi više žrtava pronađeni veštačenjem na mašini.
 
Grupa Veljka Belivuka nalazi se u pritvoru od februara i početkom avgusta ističe rok od šest meseci koliko mogu da budu u pritvoru. To znači da Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje vodi istragu protiv Belivuka i njegovih saradnika, ima još dve nedelje da podigne optužnicu protiv njih.
 
U suprotnom, oni su u zakonskoj obavezi da sve pritvorene članove grupe puste da se brane sa slobode.MarketingNajnovije vesti