kovid 19 Foto: pixabay
Srbija

Crnogorski institut traži pojašnjenje iz Srbije u vezi sa brojem izlečenih

Izvor: 
Tanjug Pon, 08/06/2020 - 10:40

Institut za javno zdravlje Crne Gore uputiće zahtev za pojašnjenje kolegama iz Srbije, nakon što je objavljen podatak da je u toku jednog dana u Srbiji izlečeno preko 4.000 obolelih od koronavirusa.

Taj podatak je, piše portal Antena M, izazvao nevericu u Crnoj Gori, budući da je prethodno za dva meseca izlečeno oko 6.000 zaraženih.

Institut je, dodaje se tražio pojašnjenje, budući da se ta statistika direktno tiče i Crne Gore, jer od nje zavisi otvaranje granica sa Srbijom. Ipak, iz Instituta najavljuju da će u narednom periodu možda biti izmenjena metodologija za utvrđivanje kriterijuma za otvaranje granica.

"Vrlo je moguće da će u narednom periodu doći do izmene metodologije kojom se definiše lista država kako bi se u obzir uzela dinamika epidemiološke situacije na terenu, trenutno dostupni zvanični podaci koje države prijavljuju SZO-u i Evropskom centru za kontrolu i prevenciju bolesti ali i ispoštovao koncenzus evropskih država koji će uskoro, nadamo se, biti postignut", kažu iz Instituta.
MarketingNajnovije vesti