Protest ispred Skupštine
Srbija

CRTA: Rebić da podnese ostavku zbog upada u Skupštinu i policijske brutalnosti

Izvor: 
021.rs Sre, 08/07/2020 - 12:04

Nevladina organizacija CRTA zahteva od direktora policije Vladimira Rebić neopozivu ostavku, zbog, kako navode, sinoćnjeg (ne)postupanja policijskih snaga tokom protesta građana u Beogradu. 
 
"Direktor policije mora da snosi odgovornost zbog činjenice da je neadekvatna obezbeđenost Doma Narodne skupštine omogućila upad demonstranata u to zdanje, kao i zbog prekomerne upotrebe sile protiv građana i nesprečavanja nasilja huligana i takozvanih navijača nad građanima", stoji u saopštenju ove organizacije.
 
Kako se navodi, mnogobrojni primeri policijske brutalnosti prema građanima i neometanog divljanja pojedinaca u civilu, koji su po sopstvenom nahođenju "zavodili red", dokumentovani su kamerama.
 
"Oni su dokaz nespremnosti policije da zaštiti zakonski poredak i bezbednost građana i osnov za sumnju u političku zloupotrebu institucije policije", zaključuje CRTA.
 
Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je da su tokom sinoćnjeg protesta u glavnom gradu povređena 43 policajca, tri konja, dok je zapaljeno nekoliko vozila MUP-a. Uhapšene su 23 osobe.MarketingNajnovije vesti