• Danas je Međunarodni dan Roma

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Danas se obeležava Međunarodni dan Roma.

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, čestitao je Međunarodni dan Roma svim pripadnicima romske nacionalne zajednice i rekao da kao društvo radimo na tome da se podigne svest o problemima sa kojima se Romi suočavaju.

    – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je mnogo toga uradilo kada je u pitanju poboljšanje uslova života Roma u Srbiji. Napravljen je veliki pomak, ali postoji još mnogo toga u planu. Kroz sprovođenje antidiskriminacionih politika, nastojaćemo da stvorimo povoljan ambijent za efikasno obezbeđivanje zaštite svih nacionalnih manjina, od bilo kog vida diskriminacije – istakao je ministar Đorđević, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

    Kako je rekao ministar, Ministarstvo će nastaviti i u narednom periodu da radi na osnaživanju položaja Roma i Romkinja, a glavne aktivnosti Ministarstva usmerene su ka programu „Podrške EU inkluziji Roma-Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“ u okviru koga je implementacioni partner Stalna konferencija gradova i opština.

    Dan Roma obeležava se 8. aprila.

    Danas se obeležava Međunarodni dan Roma.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Strip u fokusu – D.I.Y. Strip Fest u Parobrodu

    U subotu 20. aprila, u Ustanovi kulture "Parobrod" u Beogradu od 11 do 19 časova, biće održan jedinstveni događaj - D.I.Y. Strip Fest. Ovaj bazar slavi domaći nezavisni strip i pruža […]