Darija Kisić Tepavčević Foto: printscreen
Srbija

Darija Kisić: Moramo stimulisati mlade da što pre postanu roditelji

Izvor: 
Danas Čet, 15/12/2022 - 17:04Ministarka Srbije za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić ocenila je danas da je potrebno stimulisati mlade da se „što pre ostvare kao roditelji“ i dodala da je prošle godine u Srbiji prosečan uzrast stupanja u brak za mladoženju bio 31 godina, a za mladu 28.

Ministarka je na konferencijiu Skupštini Srbije  „Mame kao stub i oslonac porodice – uloga i položaj majki Srbije u savremenom društvu“ rekla da je zabrinjavajuće to što u Srbiji nešto više od 50 odsto porodica ima samo po jedno dete i da treba preduzeti mere za podsticanje rađanja.

„Uskoro će početi velika nacionalna studija u grupi srednjoškolaca u Srbiji, koja ima za cilj da ispita znanje, stavove i ponašanje mladih o značaju i zasnivanju porodice“, rekla je Kisić, prenelo je njeno ministarstvo.

Istakla je da preduzetnice moraju da imaju ista prava kao i sve druge trudnice i porodilje, ali je kazala da to nije jednostavno ostvariti, jer zahteva izmenu više zakona, dok „da država želi to da reši“.
MarketingNajnovije vesti