Tragovi guma u snegu Foto: pixabay
Srbija

Deo Srbije pod snegom, oko četiri hiljade domaćinstava bez struje

Izvor: 
RTS/Tanjug Uto, 30/11/2021 - 13:38U Srbiji su se zabeleli vrhovi Stare planine, Zlatibora, Kopaonika, prve pahulje pale su i u Požegi, Kraljevu, Kuršumliji i Gračanici. Oko četiri hiljade domaćinstava ostalo je bez struje u užičkom kraju.

Zbog padavina, uglavnom su klizavi kolovozi na putevima širom Srbije.

Prvi sneg uzrokovao je probleme sa snabdevanjem električnom energijom u užičkom kraju, gde trenutno struju nema oko 4.000 domaćinstava.

Do obustave električne energije došlo je zbog kidanja žica na dalekovodima, koje je uslovio mokar sneg, kažu nadležni iz Elektrodistribucije Užice.

Najveći problem trenutno je na području Bajine Bašte gde struje nema u planinskim selima.

Na teritoriji grada Užica bez struje su Stapari, Jasike, Ponikve i Vrutci.

Sve ekipe EPS-a iz užičkog kraja su na terenu, a u otklanjanju kvarova i čišćenju terena ispod dalekovoda i nisko naponske mreže pomažu im vatrogasci i spasioci. Oni su za sada uspeli da saniraju dobar deo kvarova na užoj teritoriji Bajine Bašte i Arilja.

Sneg je izazvao i probleme u saobraćaju na Zlatiboru, gde je palo oko 20 centimetara snega. 

Kiša je pala na celoj teritoriji Rasinskog okruga, kod Ćelijskog jezera provejava sneg. Na  Kopaoniku je palo 14 centimetara snega, Jastrepcu oko pet.

Na Kopaoniku duva i jak severni vetar.

Snežni pokrivač formiran je i na - Tari, Debelom brdu, Kadinjači, Staroj planini. 

Ekipe putara su na terenu, prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a obavezna je upotreba zimske opreme na saobraćajnicama koje vode ka planinama.
MarketingNajnovije vesti