Covid 19 Foto: pixabay
Srbija

Đerlek: Moguće dodatne restriktivne mere

Izvor: 
RTS Sre, 02/12/2020 - 09:39

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio da se situacija s virusom korona pogoršava iz dana u dan i da su moguće dodatne restriktivne mere.
Đerlek je za RTS rekao da se očekuje da sutra Vlada usvoji nove mere, a da one stupe na snagu od petka.
 
Ističe da se situacija pogoršava iz dana u dan i da je to signal da je potrebno reagovati, jer je očigledno da postojeće mere nisu dale željene rezultate.
 
Đerlek je navao da, ako se uspostavi kontrola novih mera i ako bude postojala masovnija podrška građana, koji bi, kako kaže, trebalo da pokažu maksimalnu odgovornost i disciplinu, veruje da je realno očekivati bolje rezultate.
 
Navodi da je teško predviđati, ali da se rezultati očekuju za sedam do deset dana od dana stupanja na snagu mera.
 
Prema tim najnovijim merama ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti, među kojima i tržni centri, moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade.
 
Đerlek kaže da će se posle desetak dana ponovo proceniti situaicija, i ako bude potrebno, mogu se očekivati još rigoroznije mere.
 
Državni sekretar Ministarstva zdravlja je rekao da je na teritoriji cele Srbije situacija ista ili slična - vrlo ozbiljna, teška i neizvesna.MarketingNajnovije vesti