Srbija

Đilas: Ne razmišljamo o promeni odluke o bojkotu izbora

Izvor: 
Beta Pet, 10/04/2020 - 11:07

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Djilas izjavio je da niko u Savezu za Srbiju (SzS) ne razmišlja o mogućnosti da se preispita odluka o bojkotu budućih izbora u Srbiji.

"Niko u SzS danas ne razmišlja o tome. Komuniciramo preko grupe koju imamo na mrežama i video pozivima. Niko nikada nije pomenuo nijednu reč niti razmišljanje na bilo koju temu koja nije povezana sa korona virusom", izjavio je Djilas za list Danas.

Lider SSP je rekao da ostaje pri stavu da dok traje pandemija neće imati političke zahteve niti će tražiti utvrdjivanje odgovornosti vlasti za, kako je rekao, "katastrofalnu grešku nereagovanja na koronu sve do polovine marta".

On je rekao da ne razmišlja o tome da li će predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz trenutne krize izaći jači nego ikada ili će mu opasti popularnost.

"Zaista o tome ne razmišljam. Važno je da svi, naravno i Aleksandar Vučić i njegova porodica iz svega izadjemo živi i zdravi. Dok odgovaram na vaša pitanja stiže vest da je Vučićev sin oboleo od korone. Želim mu da se što brže oporavi", rekao je Djilas.

Djilas je dodao da niko ne zna odgovor na pitanje kada će biti ukinuto vanredno stanje ali da će svet morati da nadje način da funkcioniše i dok ne bude napravljena vakcina.

"Ne možemo ostati zatvoreni mesecima ili godinama. Moramo da nadjemo način kako ćemo nastaviti da živimo i radimo", rekao je lider SSP.

 
MarketingNajnovije vesti