• Direktor Jovanjice bez odgovora na većinu pitanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Aleksandar Antić, direktor i manjinski vlasnik Jovanjice na današnjem svedočenju u sudskom postupku koji se vodi zbog 1,6 tona kanabisa pronađenog na tom poljoprivrednom gazdinstvu na većinu pitanja tužioca odgovorio je sa „ne znam“ ili „ne sećam se“, pIše Danas.

    Tako Antić nije sa sigurnošću mogao kaže da li je 13. novembra 2019, kada je Koluvija uhapšen, a policija pretresala Jovanjicu bio na gazdinstvu kod Stare Pazove.

    Nije mogao da precizira ni s kim je sve razgovarao tog dana, ni gde je išao posle saznanja da je njegov poslovni partner uhapšen.

    Ništa precizniji nije bio ni kada je upitan da li je imao telefon marke Blekberi. On međutim jeste potvrdio da je u nekom trenutku imao aplikaciju Razgovori, koju su prema tvrdnji tužilaštva, koristili članovi Koluvijine kriminalne grupe, ali i dodao da više nema tu aplikaciju nakon „akcidenta“ sa telefonom. Pomenuti akcident se dogodio prošle godine, nakon što su Koluvija i njegovi saradnici bili u pritvoru.

    Antić, koji je po sopstvenom priznanju u kompaniji bio zadužen za plasiranje proizvoda i saradnju sa partnerima, zbog čega je retko odlazio na Jovanjicu, je naglasio da su hapšenje i medijski napisi kompaniji naneli nesagledivu štetu.

    Nakon njega u Posebnom odeljenju Višeg suda saslušan je i Nebojśa Đinović, direktor kompanije Superior koja je sa Jovanjicom sarađivala na uzgoju i izvozu industrijske konoplje.

    Đinović je objasnio da su oni proizvodili semenje i sadni materijal koji bi onda poslali u Jovanjicu gde su te biljke gajili i umnožavali.

    Nakon toga, biljke su vraćane u Superior odakle su izvožene u Makedoniju. Upitan zbog čega Jovanjica nije izvozila biljke, Đinović je naveo da je taj aranžman osmislio Koluvija pošto je Jovanjica bila na crnoj listi Ministarstva poljoprivrede zbog toga što je organski kivi iz Grčke, kao domaći izvozila u Rusiju.

    Podsetimo, Predrag Koluvija i devet njegovih saradnika terete se da su proizveli i pustili u promet 1,6 tona kanabisa.

    Odbrana, sa druge strane, insistira da je na imanju proizvođena industrijska konoplja za šta su imali sve neoohodne dozvole. Paralelno sa ovim postupkom podignuta je optužnica i protiv pripadnika bezbednosnih službi koji se terete da su štitili operaciju proizvodnje. Ova optužnica još uvek nije pravosnažno stupila na snagu.

    Aleksandar Antić, direktor i manjinski vlasnik Jovanjice na današnjem svedočenju u sudskom postupku koji se vodi zbog 1,6 tona kanabisa pronađenog na tom poljoprivrednom gazdinstvu na većinu pitanja tužioca odgovorio je sa „ne znam“ ili „ne sećam se“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]