• Direktor NSZ: Nezaposlenima 120 evra pomoći, na evidenciji oko 600.000 njih

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović izjavio je da će nezaposleni građani dobiti ukupno 120 evra u okviru novog paketa mera pomoći koje je donela Vlada Srbije.

    Martinović je u dnevniku RTS-a pojasnio da će nezaposleni koji su na evidenciji te službe dobiti 60 evra u tom statusu, a takođe će im stići i 60 evra koje dobijaju svi građani.

    Istakao je da se na evidenciji službe koju vodi do skoro nalazilo oko 540.000 ljudi, da bi se nakon najave pomoći broj prijavljenih povećao.

    „Imaćemo oko 600.000 onih koji očekuju tu pomoć, to je ukupno oko 4,3 milijarde dinara“, kazao je Martinović.

    Naveo je da je zabeleženo uvećanje nezaposlenih za oko pet odsto iz više razloga.

    „Više priliva imamo od građana koji su se prijavili na našu evidenciju kad je najavljena pomoć“, objasnio je.

    Takođe, u januaru i februaru je bio veći talas prijema iz radnog odnosa, jer su prethodne mere vlade prestale krajem godine, pa je veliki broj ljudi dobijao otkaze.

    „Imamo veliki broj lica koja su na našoj evidenciji duže od 12 meseci, to je kategorija durogočno nezaposlenih“, rekao je Martinović.

     

    Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović izjavio je da će nezaposleni građani dobiti ukupno 120 evra u okviru novog paketa mera pomoći koje je donela Vlada Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]