Deca i otac Foto: stocksnap
Srbija

Dmitrović: Razmatra se dugoročna pomoć za drugo i treće dete

Izvor: 
N1/Beta Uto, 14/12/2021 - 15:50Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović izjavio je da će odluka o uvećanju finansijske pomoći za prvo dete od 300.000 dinara biti usvojena do kraja godine a da se razmatra i mogućnost za dugoročnu budžetsku podršku za drugo i treće dete.

Prilikom posete Čačku, tokom koje se sreo i sa gradonačenikom tog grada Milunom Todorovićem, Dmitrović je rekao da su mere koje Vlada Srbije planira da sprovede iznad politike, stranke i izbora.

„Ne postoje tri ili četiri mere koje mogu da reše ovaj veliki iproblem. Svaku kockicu mozaika moramo da slažemo i odmeravamo, da neprekidno inoviramo i prilagođavamo mere situaciji na terenu. Mladom bračnom paru će sigurno značiti 20.000 evra za krov nad glavom, ali tu nije učinjeno sve. Finansije ne mogu same da reše problem. Neophodna je promena svesti, moramo drugačijim pristupom da učinimo nešto“, kazao je Dmitrović.

On je dodao da problem demografije dugoročno podrazumeva i problem s nedostatkom radne snage, s čime se Srbija već suočava.

„Za trideset godina u Beogradu će živeti tri miliona ljudi. Ko će nam tad proizvoditi hranu? Ona se ne proizvodi u gradovima već na selu“, rekao je on.

 
MarketingNajnovije vesti