• Do 10. oktobra konkurs o evrointegracijama za studente

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Svi studenti osnovnih i master studija Univeziteta u Srbiji od danas do 10. oktobra mogu se prijaviti na nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji.

    Ministarstvo za evropske integracije Vlade Srbije raspisalo je taj konkurs, kako bi se mladi akademski građani uključili u otvorenu argumentovanu debatu o bitnim aspektima pristupnog procesa i članstva Srbije u Evropskoj uniji, saopštili su iz resornog Ministarstva.

    Komisija sastavljena od profesora Univerziteta u Beogradu proceniće kvalitet pristiglih radova, a za autore tri najbolja predviđeni su honorari u iznosu od 85.000, 55.000 i 35.000 dinara.

    Radovi bi trebalo da odgovore na jedno od pitanja: Postignuća Konferencije o budućnosti Evrope o očekivanjima mladih, Novi izazovi prelomnih geopolitičkih previranja i energetske krize za transformaciju Evropske unije ka klimatskoj neutralnosti i Značaj podizanja svesti građana Srbije za primenu Zelene agende za Zapadni Balkan.

    Takođe, teme za radve na konkursu su i Mogući uticaji ideja o „Evropskoj političkoj zajednici“ i „Evropskoj geopolitičkoj zajednici“ na politiku proširenja Evropske unije, kao i Načelo solidarnosti prava EU na ispitu kriza 21. veka.

    Pored tri najbolje rangirana rada koji će dobiti novčanu nagradu, Ministarstvo će u elektronskom zborniku studentskih radova objaviti i ostale radove koji ispune kriterijume.

    Konkurs je otvoren za studente programa osnovnih akademskih studija i programa master akademskih studija svih univerziteta u Srbiji.

    Rok za slanje radova je 10. oktobar 2022. godine, a informacije o konkursu mogu se naći na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva za evropske integracije.

     

     

    Svi studenti osnovnih i master studija Univeziteta u Srbiji od danas do 10. oktobra mogu se prijaviti na nagradni konkurs za izbor najboljih individualnih studentskih radova o evropskoj integraciji i procesu pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji. Ministarstvo za evropske integracije Vlade Srbije raspisalo je taj konkurs, kako bi se mladi akademski građani uključili u otvorenu argumentovanu debatu o bitnim aspektima pristupnog procesa i članstva Srbije u Evropskoj uniji, saopštili su iz resornog Ministarstva.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija