• Dobra prohodnost puteva, saobraćaj umerenog intenziteta, u toku radovi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prohodnost puteva u Srbiji je dobra, a saobraćaj je umerenog intenzitet van gradova i naseljenih mesta, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

    Vreme suvo, sunčano i toplo sa prijatnim temperaturama koje će se kretati do tridesetog podeljka razlog je da vozači prekontrolišu svoje automobile i provere nivo rashladne tečnosti u motoru jer je, s dolaskom visokih temperatura, nedostatak rashladne tečnosti u motoru vrlo često razlog za pregrevanje motora ili uzrok drugih kvarova u sistemu za hlađenje.

    Vozači treba da provere i stanje rezervnog točka, kao i pritisak vazduha u pneumaticima.

    Na naplatnim rampama, kao i na putničkim terminalima na graničnim prelazima, nema zadržavanja.

    Kamioni na Horgošu i na Batrovcima čekaju sat vremena, a na Kelebiji dva sata.

    Radovi na putevima u Srbiji

    Na pojedinim deonicama na putevima u Srbiji obavljaju se radovi, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja.

    Kod Sombora je obustavljen saobraćaj zbog saobraćajne nezgode.

    Na putu Gračanica-Ljubovija, u zoni mosta preko reke Ljuboviđe, koji je urušen izlivanjem reke, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, preko novoizgrađene devijacije prema adekvatnoj saobraćajnoj signalizaciji.

    Na petlji „Subotica sever“, u smeru Novi Sad – Horgoš, do 18. jula izvodiće se radovi na sanaciji mosta. U zoni radova, saobraćaj je preusmeren u voznu i zaustavnu saobraćajnu traku.

    Na auto-putu E-75, na deonici od petlje Merošina do petlje Doljevac, do 13. avgusta traju radovi na sanaciji kolovoza.

    U zoni radova za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka, smer Leskovac-Niš. Saobraćaj se odvija dvosmerno na desnoj kolovoznoj traci.

    Na auto-putu E-75, petlja Pojate – petlja Trupale, do 11. avgusta traju radovi na sanaciji. Saobraćaj se zbog izvođenja radova u desnoj traci smera Beograd – Niš, preusmerava u levu traku smera Niš – Beograd.

    Na putu Pakovraće (Markovica) – Kratovska stena, u naselju Međuvršje traju radovi na odstranjivanju nestabilne stenske mase sklone odronu, kavanje kosina. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem, sa povremenim obustavama u trajanju od 15-20 minuta.

    Na auto-putu E-70, petlja Ruma – petlja Sremska Mitrovica, do 18. jula od 08.00 do 17.00 sati traju pripremni radovi na snimanju postojećeg stanja kolovoza. Za saobraćaj je zatvorena vozna i preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom u smeru ka Sremskoj Mitrovici.

    Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

    Prema informacijama Uprave granične policije u 07.30, na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta,

    Na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta.

    Prohodnost puteva u Srbiji je dobra, a saobraćaj je umerenog intenzitet van gradova i naseljenih mesta, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]