Novak Đoković Foto: Carine06 (wikimedia)
Srbija

Đoković: Nisam i neću se vakcinisati, na US open idem ako ukinu zabranu

Izvor: 
Danas Pon, 11/07/2022 - 10:41Po završetku finalnog duela turnira u Vimbldonu Novak Đoković je ponovio da se neće vakcinisati da bi nastupio na predstojećem US openu.

 

"Nisam vakcinisan i ne planiram da uradim to, tako da jedine dobre vesti koje mogu da dobijem jesu da ukinu zabranu, te obavezne vakcinalne pasoše ili kako god to zvali kako bi ušao u SAD, ili neko izuzeće. Ne znam. Ne mislim da je izuzeće realno moguće. Ako je moguće, ne znam kakvo bi bilo, nemam mnogo odgovora na to pitanje. Radi se samo o tome hoće li ili neće ukinuti to na vreme da bih mogao da uđem u SAD", rekao je Đoković.
 
Srpski teniser je dodao da još uvek ne zna na kojim turnirima će nastupiti do kraja sezone.
"Ne osećam pritisak da igram po određenom rasporedu. Stvari su se promenile u godinu, godinu i po dana za mene. Ostvario sam najveći broj nedelja na prvom mestu, za to sam radio celog života. Sad kada je to završeno, prioriteti su mi slemovi i veliki turniri, tamo želim da igram, tu se osećam dobro", rekao je četvorostruki uzastopni šampion Vimbldona.
 
Đoković je dodao:
 
"Nismo pričali o rasporedu, Goran i ja. Moraćemo da sednemo i vidimo kakve su vesti iz SAD, i šta god bude, da idemo odatle. Može biti Lejver kup, Dejvis kup, volim da igram za svoju zemlju. Da budem deo toga. I odmah tu je i kraj sezone, zar ne? To su veliki turniri koje sada imam u glavi", zaključio je Đoković.
 MarketingNajnovije vesti