• Đoković protiv Kecmanovića u prvom kolu AO

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Novak Đoković, prvi nosilac na Australijan openu, u prvom kolu odmeriće snage sa sunarodnikom Miomirom Kecmanovićem.

    Žreb je prethodno bio odložen dok se čekala odluka o tome da li će prvom teniseru sveta biti ukinuta viza, a australijski mediji preneli su da bi Đoković mogao da bude deportovan.
     
    Izvlačenje je kasnilo više od sat vremena iz, za sada, nepoznatih razloga.  
     
    U slučaju da izađe kao pobednik iz srpskog derbija, u drugom kolu ga očekuje pobednik susreta između Amerikanca Tomija Pola i kvalifikanta.
     
    Još pre početka bilo je poznato da je sistem takav da se automatski izvlače slabije rangirani igrači, a potom se nosioci ubacuju u kostur.
     
    Tako je odlučeno da će u polovini žreba u kojoj se nalazi svetski „broj 1“ biti još Aleksander Zverev i Rafael Nadal, čiji okršaj je moguć u četvrtfinalu.
     
    Premijer Skot Morison je na današnjoj konferenciji za novinare pričao o merama Australije protiv korona virusa i tada je kratko rekao da će odluku o Đokoviću doneti ministar za imigracionu politiku Aleks Hok.
     
    Australijski mediji preneli su da bi Đokovićeva viza mogla biti ukinuta i da bi prvi teniser sveta mogao da bude deportovan iz Australije.
     
    Đoković je sredinom prošle nedelje doputovao u Australiju nakon što je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa, ali mu je odmah po dolasku u Melburn ukinuta viza.
     
    On se od tada nalazio u hotelu, koji služi kao prihvatni centar za imigrante, a odmah po odbijanju vize njegov pravni tim se žalio na takvu odluku.
     
    U ponedeljak je Federalni sud doneo presudu kojom se poništava odluka Vlade Australije o odbijanju vize, a Đoković se od tada slobodno kreće u Australiji i nastavio je da se priprema za turnir čiji je rekorder sa devet titula.
     
    Đoković bi osvajanjem novog trofeja u Australiji postao rekorder sa 21 grend slem titulom.
     
    Australijan open počinje u ponedeljak, 17. januara, a titulu brani upravo Đoković.
     

     

    Novak Đoković, prvi nosilac na Australijan openu, u prvom kolu odmeriće snage sa sunarodnikom Miomirom Kecmanovićem.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Promenljivo oblačno i toplije

    Od danas sve toplije, samo ujutru ponegde slab mraz. Tokom dana promenljivo oblačno, sa dužim sunčanim intervalima. U brdsko-planinskim predelima moguća je kratkotrajna kiša. Najviša dnevna […]

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]