• Dr Darija Kisić Tepavčević o pooštrenim merama za vikend

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Članovi Kriznog štaba obraćaju se javnosti posle odluke da tokom predstojećeg vikenda pooštre epidemiološke mere.

    „Svi ugostiteljski objekti u Srbiji sutra i prekosutra radiće od 6 do 14 časova, nezavisno da li imaju baštu. Posle toga dozvoljena je samo dostava, znači nije moguće vršiti šaltersku uslugu. U ski centrima služenje hrane i pića biće dozvoljeno samo napolje, dakle u baštama. Šalterska prodaja na ski stazama radiće do 14 sati“, rekla je dr Kisić Tepavčević.

    „Apoteke, benzinske pumpe, ordinacije i stomatološke ordinacije, potom veterinarske ordinacije su izuzeti. Objekti za pružanje zanatskih usluga mogu da rade od 6 do 20 časova“, dodala je ona.

    „Od početka, otkako nam je poznat korona virus, dosta saznanja o njemu se menjalo, dosta puta nas je on demantovao, a od početka je poznato samo kako se prenosi i način kako se sprečava njegov prenos. Imamo izuzetnu sreću da blagovremenim aktivnostima Vlade Srbije da se među prvima snabdemo vakcinama. Međutim, pridržavanje opštih preventivnih mera nema alternativu“, nastavila je dr Kisić Tepavčević.

    „Evidentno je da smo se opustili. Ide lepo vreme, svi smo poneseni time i željom za normalnim životom, ali krajnje je vreme da svi uložimo maksimalne snage, kakve god da su mere na snazi. Vraćamo se na mere koje daju rezultate“.

    ​Nova sednica Kriznog štaba biće održana u ponedeljak.

    Članovi Kriznog štaba obraćaju se javnosti posle odluke da tokom predstojećeg vikenda pooštre epidemiološke mere.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]