• Drobnjak: Predložiću povećanje putarine za pet ili šest odsto, gradnja novog pančevačkog mosta mogla bi da počne 2021.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je danas da će predložiti da se poveća cena putarina za pet ili šest odsto.

    Drobnjak je gostujući na Prvoj rekao da pitanje eventualnog povećanja putarine nije za njega već pitanje za Vladu Srbije, koja o tome odlučuje.

    „To nije pitanje za mene, ja ću dati predlog, a to je da se podigne putarina pet ili šest odsto“, kazao je Drobnjak.

    Navodi da povećanje cene od pet ili šest odsto ne bi bila neka velika cena, a da bi Putevi Srbije imali na raspolaganju više novca za održavanje i obnovu putne mreže.

    Takođe, Putevi Srbije bi tako mogli više da pomognu u održavanju saobraćajnica koje su u nadležnosti lokalnih samouprava, dodao je Drobnjak.

    Gradnja novog pančevačkog mosta mogla bi da počne 2021.

    Gradnja novog mosta na Dunavu, u okviru sektora C beogradske obilaznice, mogla bi da počne sledeće godine, rekao je danas vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

    „Trenutno su u toku pregovori sa kineskom kompanijom sklapanje ugovora za sektor C (od Bubanj Potoka do Pančeva) koji treba da počne da se radi“, rekao je Drobnjak gostujući na Prvoj.

    Kaže da bi taj deo obilaznice oko Beograda povezao Pančevo sa Koridorom 10, kao i da očekuje da 2021. bude sklopljen ugovor i da počnu radovi na izgradnji.

    Komentarišući izveštaj revizora koji je konstatovao i da on ne može da bude šest godina u statusu vd direktora, Drobnjak kaže da je na vladi da pokrene proceduru za izbor novog direktora.

    Dodaje da je već 13 godina na čelu Puteva Srbije, kao i da je imao odličnu saradnju sa svim dosadašnjim ministrima u tom resoru.

    Naveo je da je tokom tih 13 godina obnovljeno ili izgrađeno ukupno oko 10.000 kilometara puteva, ne računajući izgradnju novih autoputeva.

    Kada su u pitanju kritike revizora za postupke javnih nabavki Puteva Srbije, Drobnjak je rekao da je reč o preporukama koje će prihvatiti, ali i da je na poslednjem sastanku revizor pohvalio Puteve Srbije da to preduzeće dobro radi.

    Drobnjak kaže da je uspostavio saradnju sa novim ministrom građevinarstva Tomislavom Momirovićem, kao i da će biti prvo završena deonica Preljina – Požega, za godinu dana.

    Takođe, navodi da bi nastavak autoput do granice sa Crnom Gorom, od Požege do Boljara u dužini od 107 kilometara, mogao nakon što ta deonica bude ugovorena, da bude izgrađena za tri do pet godina.

    Komentarišući to što ga tokom obilaska gradilišta predsednik Srbije Aleksandar Vučić često kritikuje, Drobnjak kaže da je predsednik inteligentan, obrazovan i dobar čovek i da treba da proziva.

    Drobnjak dodaje da bez obzira na to veoma poštuje Vučića i da je noću na njegovom mobilnom telefonu jedino za poziv od predsednika isključen sajlent režim.

    Vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio je danas da će predložiti da se poveća cena putarina za pet ili šest odsto.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija