• Državni sekretar Miodrag Poledica pušten iz pritvora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Miodrag Poledica, koji je uhapšen zbog zloupotreba u „Infrastrukturi železnice“, pušten je iz pritvora, javlja N1.
     
    Pet osoba, među kojima je i Poledica, uhapšeno je u ponedeljak u nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u „Infrastrukturi železnice“. Hapšenje je usledilo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal posle višemesečnog predistražnog postupka, navelo je Tužilaštvo.
     
    Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da je tužilac doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv šest lica zbog zloupotreba u preduzeću Infrastruktura železnice Srbije A.D.
     
    Istraga je pokrenuta protiv šest lica. Oni se sumnjiče za krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.
     
    Miodrag Poledica, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koji je saslušan kod tužioca zbog optužbi da je zloupotrebio službeni položaj, negirao je optužbe koje mu se stavljaju na teret.
     
    Tužilac je rekla da u njegovom slučaju nema elemenata krivičnog gonjenja, ali da odluku o tome da li će mu biti određen pritvor ne donosi ona, već sudija za predistražni postupak.
     
    Odgovarajući na pitanje o dokumentu kojim je zatražena rekonstrukcija Pančevačkog mosta, Poledica je rekao da ga niko nije naterao da potpiše taj dokument, već da je to bila njegova obaveza kao državnog sekretara Ministarstva.
     
    Poledici je u ponedeljak određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.
     

    Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva Miodrag Poledica, koji je uhapšen zbog zloupotreba u „Infrastrukturi železnice“, pušten je iz pritvora, javlja N1.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]