• DS: Bajatović i dalje nemilice troši novac svih građana Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U izveštaju Državne revizorske institucije (DRI) za 2019. i 2020. godinu, koji je objavljen pre nekoliko dana, utvrđene su brojne nepravilnosti “teške” više milijardi dinara, kao i to da je u suprotnosti sa zakonom to što je Dušan Bajatović I dalje na čelu JP Srbijagas, saopštava Demokratska stranka.

    Resorni odbor Demokratske stranke za rudarstvo i energetiku podseća da je Dušan Bajatović zaposlen u JP Srbijagas od 2008. godine, a da je za generalnog direktora imenovan 2012. godine. Revizori su u izveštaju istakli da je Bajatović nastavio da obavlja funkciju generalnog direktora i nakon što mu je mandat istekao, čime već šestu godinu zaredom krši Zakon o javnim preduzećima. Dodatno, DRI je utvrdila da Javno preduzeće Srbijagas nije postupilo u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama prilikom sprovođenja postupaka čija je ukupna procenjena vrednost 1,4 milijardi dinara. Tako su uz kršenje zakona ugovoreni radovi na gasifikaciji opština i pružene brojne druge usluge, čime je nastavljena višegodišnja praksa kršenja zakona pri poslovanju JP Srbijagas, pod direktorskom palicom Dušana Bajatovića.

    Ne smemo da zaboravimo da su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije zajedničkim snagama već „sanirale“ pljačku JP Srbijagas iz naše zajedničke kase, iz budžeta države Srbije. Umesto na izgradnju bolnica, škola, vrtića i neophodne infrastrukture, Odlukom Vlade Republike Srbije pokriven je gubitak preduzeća od neverovatnih milijardu i dve stotine miliona evra. Ovom odlukom država je navodno povećala svoj udeo u osnivačkom kapitalu preduzeća, koje je i inače u stopostotnom njenom vlasništvu.

    U susret izborima, Vlada Srbije je novembra 2021. godine donela Odluku o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JP Srbijagas. Kako je na vlasti naopaki režim koji samo maše zastavom nacionalizma, kune se u srpstvo i specijalne veze sa Rusijom, kako bi zapravo prikrio neverovatnu pljačku koja je u toku, deluje da će izveštaj DRI biti odlična preporuka Dušanu Bajatoviću da bude izabran na još jedan mandat I nastavi po starom. O budućoj podeli plena, baš pred aprilske izbore, pregovaraće Aleksandar Vučić i Ivica Dačić. Krajnje je vreme da im građani Srbije glasačkim listićima pomrse račune, zaustave pljačku Srbije i sve zajedno ih stave pred lice pravde. 

    U izveštaju Državne revizorske institucije (DRI) za 2019. i 2020. godinu, koji je objavljen pre nekoliko dana, utvrđene su brojne nepravilnosti “teške” više milijardi dinara, kao i to da je u suprotnosti sa zakonom to što je Dušan Bajatović I dalje na čelu JP Srbijagas.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija