Demokratska stranka
Srbija

DS: Građani plaćaju borbu za premoć unutar Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine

Izvor: 
013info Uto, 07/12/2021 - 08:58Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (PO DS) za Vojvodinu Nebojša Novaković izjavio je danas da su interesne grupe unutar Srpske napredne stranke potpuno privatizovale i razorile zdravstveni sistem u pokrajini i da je poslednji sukob u vezi sa pokušajem smene direktorice Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine (UKVC) to samo ogolio pred javnošću.

Novaković je ocenio da je odluka Skupštine Vojvodine kojom je Pokrajinskoj vladi oduzeto pravo da imenuje direktora UKCV protivna i Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i Statutu Autonomne pokrajine Vojvodine i dodao kako je ona doneta sa ciljem da se predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću i resornom pokrajinskom sekretaru onemogući da kadriraju u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Vojvodini. Po svemu do sad poznatom, reč je o pokušaju rivalske grupe u vladajućoj stranci da zaštiti svoje ljude i interese u zdravstvenoj instituciji koju potresa skandal sa ilegalnom kovid-bolnicom unutar Infektivne klinike, saopštava DS.

"Slučaj Kliničkog centra je očigledan primer kako loša politika utiče na živote svakog od nas, jer je zbog borbe za političkom dominacijom i finansijskih interesa unutar vlasti sada ugroženo funkcionisanje najvećeg podsistema u vojvođanskom zdravstvu. Video sam da je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i sam izjavio kako je skupštinska odluka protivzakonita i protivstatutarna, ali nisam video da je imenovao one koji su krivi za takvu odluku. On verovatno ima svoje razloge zbog kojih se ne usuđuje da upre prstom u krivce, ali treba da zna da na taj način i sam postaje saučesnik u skandalu. Borbu za premoć i dominaciju unutar režima i u ovom slučaju plaćaju sami građani, svojim novcem i zdravljem, a to se ne sme dozvoliti" upozorio je predsednik PO DS Nebojša Novaković.
MarketingNajnovije vesti