Demokratska stranka
Srbija

DS: Osuđujemo nasilje i tražimo da životi građana budu na prvom mestu

Izvor: 
013info Sre, 13/10/2021 - 13:26


Potpredsednica Demokratske stranke Tatjana Manojlović najoštrije je osudila najnoviji talas nasilja na području Kosovske Mitrovice i Zvečana, upotrebu sile, zaplašivanje i disciplinovanje Srba na ovom području. „Nesumnjivo je i ovaj put reč o predizbornom marketingu privremenih institucija u Prištini, od kojeg će koristi imati i propagandna mašinerija u Beogradu“, smatra potpredsednica demokrata, „a štetu će, kao i mnogo puta do sada, osetiti samo Srbi na Kosovu i Metohiji, koji i tako žive u ekstremno teškim uslovima“.

Demokratska stranka smatra da je od izuzetne važnosti da se predstavnici vrate za pregovarački sto, da prestane zveckanje oružjem i da životi građana konačno budu na prvom mestu, navodi se u saopštenju.

„Za nas iz Demokatske stranke, jedini interes je interes ljudi koji žele da žive mirno i dostojanstveno u svom zavičaju, u svojim domovima, da ne ležu i ne bude se sa strepnjom, drhteći od zvuka sirena za uzbunu, metaka i suzavca i sa stalnom mišlju da će ponovo morati u egzodus,“ zaključila je Tatjana Manojlović.
MarketingNajnovije vesti