Srbija

DS podržala Ponoša za zajedničkog predsedničkog kandidata dela opozicije

Izvor: 
Euronews Srbija/013info Ned, 30/01/2022 - 11:09Demokratska stranka donela je odluku da podrži Zdravka Ponoša za zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije na izborima 3. aprila, potvrdila je za Euronews Srbija potpredsednica DS Dragana Rakić.

"Predsedništvo DS se sinoć na sednici jednoglasno izjasnilo o podršci Zdravku Ponošu kao zajedničkom kandidatu za predsednika Republike. Obavili smo razgovore i konsultacije sa članovima Političkog saveta i Građanskog demokratskog kluba, kao i sa članovima GO iz cele Srbije na kojima je takođe data podrška Ponošu kao kandidatu", istakla je ona.

Podsetimo, Glavni odbor Stranke slobode i pravde doneo je prošlog vikenda odluku da za predsedničkog kandidata predloži Zdravka Ponoša. Konačna odluka Narodne stranke, čiji je Ponoš član, usledila je tek nekoliko dana kasnije kada je predsedništvo te partije povuklo predlog da prvi potpredsednik partije Miroslav Aleksić, bude kandidat za predsednika i umesto njega podržalo kandidaturu Zdravka Ponoša.

I Demokratska stranka je najavila da će konačnu odluku doneti posle konsultacija i razgovora unutar stranke, a potom i razgovora sa svim partnerima u savezu, ali kako je ranije rečeno za Euronews Srbija iz te stranke, Ponoš "kao ličnost sa svojim ljudskim kvalitetima i profesionalnom biografijom, nije sporan kao kandidat za predsednika".

Nedavno formirani opozicioni savez, na čelu sa Strankom slobode i pravde, Demokratskom strankom i Narodnom strankom, najavio je, podsetimo, dogovor oko zajedničkog kandidata krajem novembra.

O kandidaturi Ponoša ostalo je još da se izjasni Skupština slobodne Srbije, koja je ranije saopštila da će svoj stav izneti najkasnije u ponedeljak.

 
MarketingNajnovije vesti