• DS: Režim osobama da invaliditetom nudi samo prazna obećanja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Već 29 godina, Ujedinjene nacije promovišu 3. decembar kao Dan osoba sa invaliditetom sa jedinstvenim ciljem – razumevanja potreba osoba sa invaliditetom i obezbeđivanje njihovog blagostanja, saopštava Demokratska stranka.

    Član Glavnog odbora Demokratske stranke Nebojša Krompić smatra da su demokratske promene 2000. počele da rasvetljavaju položaj osoba sa invaliditetom, ali da je povratak u mrak 90-tih i ovu temu ponovo bacio u duboku tamu 364 dana godišnje. „I ovog 3. decembra, slikaće se bahati silnici sa osobama sa invaliditetom, udeliće im dva-tri komplimenta i poneki kiseo osmeh, ali ono u čemu će jedino biti darežljivi biće nova obećanja. Dokazano je da u desetogodišnjoj predizbornoj kampanji u kojoj živimo ona najviše vrede. Ako se sete, da ne dolaze praznih ruku, doneće oni i dva-tri opravdanja… Ili neće jer su u izbornim kalkulacijama osobe sa invaliditetom za njih samo statistička greška, a medijski mrak i muk su neutralisali i nekada moćna udruženja koja su ranije aktivno učestvovala u projektima poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom,“ smatra Krompić.

    Da li je mnogo to što osobe sa invaliditetom žele? Da li je preterano ako žele da studiraju ili se zaposle? Da li je toliki problem ukoloniti arhitektonske ili administrativne barijere? Zbog čega u Srbiji nema osoba sa invaliditetom na ulicama?

    Demokratska stranka ima strategiju uključivanja osoba sa invaliditetom u socijalni i ekonomski život kao i u rešavanje problema koji muče ovu kategoriju naših sugrađana. Naš cilj je da zajedničkim snagama i znanjem, stvorimo uslove da Srbija svetu podari novog Reja Čarlsa, Ludviga van Betovena, Fridu Kalo ili Stivena Hokinga,“ zaključio je Nebojša Krompić.

    Već 29 godina, Ujedinjene nacije promovišu 3. decembar kao Dan osoba sa invaliditetom sa jedinstvenim ciljem – razumevanja potreba osoba sa invaliditetom i obezbeđivanje njihovog blagostanja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]