Srbija

DS: U poslednjih deset godina u Srbiji nestala dva grada veličine Kragujevca

Izvor: 
013info Pet, 03/12/2021 - 13:32Dok Aleksandar Vučić putem svojih medija pokušava da ubedi građane da nikada bolje nisu živeli, Srbija se suočava sa realnom pretnjom da nestane sa mape sveta. Kada je dolazio na vlast u Srbiji (bez Kosova i Metohije) je živelo preko 7 miliona i 200 hiljada stanovnika. Danas u Srbiji živi manje od 6 miliona i 900 hiljada ljudi.

Navodni najveći rast BDP-a u Evropi i najviše plate i penzije u novijoj istoriji samo vidi Aleksandar Vučić, ali ne i građani Srbije. Od dolaska Srpske napredne stranke na vlast pa  do danas, u Srbiji su bukvalno nestala dva grada veličine Kragujevca, jer danas u našoj zemlji živi više od 300 hiljada stanovnika manje nego što je to bio slučaj sredinom 2012. godine. Koliko je ova situacija zabrinjavajuća, govori i podatak da postajemo sve starija nacija. Tako je broj penzionera sa 65 i više godina porastao za skoro 200 hiljada, dok je broj mladih od 18 do 30 godina u odnosu na 2012. sada manji za preko 175 hiljada. Svi ovi podaci govore da se Srbija ubrzano gasi pod autokratskom vlašću Aleksandra Vučića,“ reči su Miodraga Gavrilovića, potpredsednika Demokratske stranke.

Gavrilović kaže i da veliki broj mladih odlazi iz naše zemlje, a mladi parovi koji ostaju ovde uglavnom ne planiraju da imaju više od jednog ili dva deteta. Razlozi za ovakvu crnu statistiku su hibridno ekonomsko stanje u Srbiji gde je sa jedne strane bahati režim sa aferama u stotinama miliona evra, a sa druge strane obespravljeni i osiromašen narod, život bez perspektive, a možda i više od toga država bez pravne sigurnosti - državno nasilje u svim oblicima (od laži i vređanja, preko prebijanja motkama i čekićima, do ubistava). Potpredsednik demokrata podseća i da su građani često ucenjeni, pod pritiskom, stresom i strahom, da mogućnost planiranja rada i porodice više uopšte ne postoji i da mladi ljudi ne vide smisao zdravog života pod ovakvim okolnostima, a dostojanstvo im je zgaženo.

Upravo zbog toga, moramo svoju snagu i energiju da usmerimo ka brzoj smeni ove vlasti, koja svakim danom čini sve veću štetu, saopštav DS.

Zbog svega ovoga Demokratska stranka će i dalje snažno podržavati svaki legitiman vid protesta i bunta svih naših građana. Za slobodu i dostojanstvo se vredi boriti i zato ćemo svaki pojedinačni glas braniti od krađe na predstojećim izborima. Pred svima nama je veoma jednostavan izbor: promene ili nestanak Srbije. Birajmo pametno, izborimo se za promene!“, poručio je Gavrilović.
MarketingNajnovije vesti