Vakcina Foto: pixnio
Srbija

DS: Vakcinacija nije dala vidljive rezultate, Vučić krivac

Izvor: 
FoNet Sub, 03/04/2021 - 11:28

Demokratska stranka (DS) upozorila je danas da vakcinacija protiv korona virusa za tri meseca u Srbiji nije dala vidljive rezultate u suzbijanju pandemije i kao glavne krivce za to označila predsednika Srbije Aleksandra Vučić i njegov režim.

Vučić prema vakcinaciji ima isti odnos kao i prema EU, navela je DS i istakla da se Vučić kao što se na rečima zalaže za članstvo Srbije u EU, a u stvarnosti lično podstiče antievropsko raspoloženje u zemlji, samo formalno zalaže za vakcinaciju, dok suštinski koči proces imunizacije i promoviše agresivno antivakserstvo.

"Besmisleno hapšenje istaknutih boraca protiv vakcine neće predstavljati nikakav podsticaj vakcinaciji, već će nesumnjivo biti u funkciji promocije i stvaranja lažne slike o privedenim kao protivnicima aktuelne vlasti", ukazala je DS.

Demokratska stranka je navela da ne sumnja u to da će se Vučić u "nekom trenutku teatralno vakcinisati", ali je unapred upozorila da njegov "igrokaz u Rudnoj Glavi, ili nekom drugom mestu, neće podstaći masovnu imunizaciju".

Prema DS, većina članova i pristalica Srpske napredne stranke se protive vakcinaciji i znaju da Vučić nije ozbiljan i iskren kada poziva građane da prime vakcinu.

"Isto tako oni koji se protive evropskom putu Srbije istovremeno glasaju za Vučića koji se na rečima zalaže za članstvo naše zemlje u EU zato što znaju da Vučić samo glumi evropejstvo", ukazala je DS.

Stranka smatra da bi vakcinacija i ostale mere protiv pandemije dale željene rezultate, neophodno da borbu protiv kovida povedu medicinski stručnjaci i iskreni zaštitnici opšteg interesa, a da se "Aleksandar Vučić, njegov Krizni štab i dvorska svita što pre sklone u stranu".

 


MarketingNajnovije vesti