• Dvanaest slučajeva koronavirusa u Srbiji, pacijent u Novom Sadu ima ozbiljnu kliničku sliku

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Republici Srbiji je do osam sati 11. marta 2020. godine registrovano ukupno 12 potvrđenih slučajeva Covid-19, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

    Dva pacijenta hospitalizovana su na KC u Novom Sadu, četvoro u Nišu i šestoro na Infektivnoj klinici u Beogradu, saznaje RTS.U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta „Torlak“ je do 8.00 testirano ukupno 130 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

     

    Od poslednjeg izveštaja sinoć u 18.00 do jutros u 8.00 testirani su uzorci 13 osoba od kojih je sedam bilo pozitivnih i šest negativnih na novi koronavirus.

    Od sedam novih slučajeva, pet je povezano sa dve ženske osobe za koje je juče utvrđeno da su pozitivne nakon direktnog kontakta sa državljankom strane zemlje koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na COVID-19 nakon povratka u državu gde joj je prebivalište.

    Preostala dva slučaja su potvrđena nakon njihovog boravka u i kontakata sa osobama u inostranstvu (Italija, Nemačka).

    Prema rečima direktora Infektivne klinike Gorana Stevanovića, od sedam novozaraženih koronavirusom jedan pacijent u Novom Sadu ima ozbiljnu kliničku sliku.

    Ostali zaraženi imaju umerenu kliničku sliku, kaže Stevanović za RTS.

    Svi inficirani koronavirusom primaju odgovarajuću tepariju.

    U 11 časova biće održan novi sastanak predsednika Srbije i premijerke sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa.

    Vlada Srbije uvela je juče privremenu zabranu ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusa.

    To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama NR Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske.

    Ako imate simptome koronavirusa i bili ste u zaraženom području, pozovite neki od ovih brojeva koji su objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja i dostupni su od 8.00 do 22.00.

    U Republici Srbiji je do osam sati 11. marta 2020. godine registrovano ukupno 12 potvrđenih slučajeva Covid-19, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija