Foto: Needpix
Srbija

Dvocifren rast domaćih gostiju u avgustu

Izvor: 
Tanjug Pet, 02/10/2020 - 11:44

U avgustu ove godine zabeleženo je 23 odsto više noćenja domaćih turista nego u avgustu prošle godine, dok je istovremeno za 84 odsto bilo manje noćenja stranih gostiju, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS). 

U avgustu je nastavljen kontinuirani rast dolazaka i noćenja domaćih turista, koji su u avgustu ostvarili 1.000.516 noćenja, što je 23 odsto više nego u avgustu prošle godine.

TOS podseća da je samo mesec dana ranije, taj procenat bio 3,2 odsto u odnosu na jul prošle godine, dok su podaci za jun 17 odsto.

Domaći turisti su, na osnovu ostvarenih noćenja, u avgustu najviše bili zainteresovani za planinska i banjska mesta - Vrnjačku banju, Sokobanju, Zlatibor, Kopaonik, Taru i Divčibare.

Kako navodi TOS, domaći turisti su pokazali veliko interesvoanje i za Taru, banje Vrdnik i Gornja Trepča, kao i za Staru planinu.

Strani turisti su u avgustu ove godine, zbog još uvek limitiranih uslova za putovanje, ostvarili 80.160 noćenja, što je za 84 odsto manje nego u istom mesecu prošle godine, ali skoro 20.000 noćenja više nego mesec dana ranije, u julu ove godine.

U TOS-u navode da je to pokazatelj blagog oporavka međunarodnog tržišta, uprkos ograničenjima putovanja prouzrokovanih kovid-19.

Najviše noćenja ostvarili su turisti iz BIH, Turske, Nemačke, Rusije i Poljske.
MarketingNajnovije vesti