Putovanje avion Foto: pixabay
Srbija

Er Srbija obnovila saobraćaj, odleteo avion za Cirih

Izvor: 
Tanjug Čet, 21/05/2020 - 08:58


Er Srbija je danas obnovila komercijalni putnički saobraćaj, a prvi avion za Cirih ispratila je potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.
 
Na prvom komercijalnom letu Er Srbije, posle ukidanja vanrednog stanja, za Cirih su sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" krenula 33 putnika, koji su morali da imaju zaštitnu opremu i u avionu su sedeli tako da budu dovoljno udaljeni jedni od drugih.
 
Mihajlović je uoči poletanja na beogradskom aerodromu ušla u avion i pozdravila posadu i putnike.
 
Er Srbija će, pored tog leta za Cirih u 7:20 časova, poleteti danas iz Beograda i za Frankfurt u 17 časova.
 
Na beogradskom aerodromu zaposleni su dočekali putnike poštujući mere za suzbijanje korona virusa, a osim maski i rukavica, imali su i vizire.
 
Srpski avio-prevoznik će u nedelju leteti i za London i Beč.
 
Er Srbija je najavila da će u periodu od 21. maja do 14. juna organizovati ograničen broj letova do Londona (Hitrou), Frankfurta, Ciriha i Beča.
 
Nacionalna avio-kompanija počeće u poslednjoj nedelji maja postupno obnavljanje letova do pojedinih destinacija u regionu. Planira da obavi prvi let od Beograda do Ljubljane 29. maja, a da zatim tokom prve dve nedelje juna, pored Ljubljane, ponovo uspostavi saobraćaj i do Podgorice, Tivta, Sarajeva, Banjaluke i Skoplja.
 MarketingNajnovije vesti