avion, pista Foto: Pixabay
Srbija

Er Srbija prevezla tri miliona putnika od početka godine

Izvor: 
Beta/Danas Pon, 18/09/2023 - 12:17Er Srbija je, prvi put u svojoj istoriji, u redovnom i čarter saobraćaju prevezla više od tri miliona putnika u toku jedne godine, saopštila je danas kompanija.

U septembru ove godine je za sedam odsto nadmašen najbolji godišnji rezultat u broju prevezenih putnika zabeležen u do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini.

„Za nešto više od mesec dana, 26. oktobra 2023. godine, obeležićemo 10 godina poslovanja pod imenom Er Srbija. Rezultati koje danas ostvarujemo potvrda su da je strategija koja je osmišljena 2013. godine bila pobednička.

Pandemija nas je nakratko usporila, ali ne i skrenula sa puta razvoja. Godina u kojoj proslavljamo deceniju poslovanja ujedno je i najuspešnija od kada poslujemo kao Er Srbija“, rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek. Dodao je da je izvesno da će broj prevezenih putnika do kraja 2023. godine biti značajno veći od ranije najavljenih 3,5 miliona.

Er Srbija leti do više od 80 destinacija širom sveta, a pored matičnog aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu ima letove i sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“, kao i međunarodnog aerodroma „Morava“ kod Kraljeva.

 
MarketingNajnovije vesti