Fiat Foto: pixabay
Srbija

Fiat: Krenula kampanja staro za novo

Izvor: 
Tanjug Pon, 14/09/2020 - 21:04

Kompanija Fiat Krajsler automobili (FCA) pokrenula je danas kampanju "Fiat restart", pa će tokom narednih mesec dana građanima Srbije omogućiti ekonomske pogodnosti za recikliranje automobila i zamenu "staro za novo" Fiat vozilo.

"Svi koji su zainteresovani za kupovinu novog vozila mogu svoj stari da dovezu u naše prodajno servisne objekte, gde mogu ili da dobiju procenu automobila pa da im to uđe kao osnova za kupovinu novog, odnosno mogu da recikliraju svoj stari automobili ako žele. U svakom slučaju dobiće bonus od FCA u iznosu od 2,2 hiljade evra za kupovinu novog automobila Fiat 500 L sa kros ili sportskom opremom", rekao je komercijalni direktor FCA Igor Ševo.
 
Kako je objasnio, akcija je podrška prodaji, ali i zelenijoj i čistijoj okolini svuda oko nas. "Do sada smo reciklirali oko 14.000 starih vozila i prodali novih Fiata od 2010. godine", rekao je.
 
U osam meseci ove godine tržište automobila niže je za 26 procenata, dok je kod lakih komercijalnih vozila pad od 35 odsto, kažu u FCA. "Fiat restart" je akcija podrške tržištu koje poslednjih meseci pokazuje nešto bolje rezultate.
 
"Na tržištu je evidentno da su poslednja tri meseca - meseci oporavka, prodaja je na -7 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. Svakog sledećeg meseca nadamo se da će razmak između prošle i ove godine biti sve niži i da ćemo moći da uđemo u neke stabilnije vode što se tiče planiranja", kazao je Ševo.
 
FCA je saopštio i da "Fiat restart" akcija u ovih mesec dana važi i za Fiat profesional, Džip i Alfa Romeo modele.MarketingNajnovije vesti