• Filmoskopija traži saradnike

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nezavisni filmski centar Filmart, pod pokroviteljstvom Filmskog centra Srbije, raspisuje poziv za saradnike u redakciji portala filmske kritike – Filmoskopija.

    Filmoskopija se bavi pisanjem i objavljivanjem filmskih kritika, eseja na temu filma, oglednih formi i intervjua sa filmskim radnicima. Cilj Filmoskopije je razvijanje kritičke misli kod mladih, kao i razvijanje filmske kritike i teorijskog pisanja o filmu. Pozicija saradnika u redakciji podrazumeva pisanje svih formi tekstova (kritika, ogled, esej i intervju) o domaćem dugometražnom i kratkom igranom, dokumentarnom, animiranom i eksperimentalnom filmu, kao i o studentskim filmovima.

    Više informacija o portalu Filmoskopija može se pronaći na www.fcs.rs/filmoskopija

    Ko može da se prijavi:
    U razmatranje će biti uzete prijave kandidata koji:

    –      su studenti ili su diplomirali na nekom od umetničkih fakulteta ili fakulteta društvenih nauka,

    –      poznaju osnovne teorijske okvire filma, jezik filma i koji prate domaću filmsku produkciju,

    –      su zainteresovani da stvaraju, uče i učestvuju u aktivnoj i dugoročnoj saradnji sa portalom Filmoskopija,

    –      su mlađi od trideset godina,

    –      su popunili i dostavili prijavni obrazac u predviđenom roku.

    Pored navedenih uslova od kandidata se očekuje odgovornost, ažurnost, posvećenost radu u redakciji, koja radi on-line, kao i poštovanje rokova za pisanje tekstova (koji se unapred dogovaraju na mesečnom nivou sa urednikom Filmoskopije).

    Način prijavljivanja:
    Da bi se prijavili na poziv, zainteresovani treba da pošalju popunjen prijavni obrazac na e-mail adresu [email protected] uz napomenu u naslovu POZIV ZA SARADNIKE-FILMOSKOPIJA.
    Rok za prijavljivanje: 20. jul 2020. godine

    Prijava se može preuzeti sa sajta NFC Filmart i portala Filmoskopija.

    Dodatne napomene:

    Pored osnovnih podatka o kandidatu, u prijavu je obavezno upisati i tekst jedne filmske kritike o domaćem filmu po sopstvenom izboru (do 4000 karaktera sa proredom).

    Ukoliko kandidat već piše i objavljuje kritike i teorijske tekstove o filmu i filmskom strvaralaštvu, potrebno je naglasiti u prijavi, dostavljanjem linkova na objavljene tekstove ili maksimalno dva teksta poslati uz prijavu na e-mail adresu [email protected]

     

    Selekcija kandidata:

    Po završetku poziva, kandidati koji budu odabrani u uži krug biće pozvani na razgovor sa urednikom i koordinatorom redakcije.

    Svi prijavljeni kandidati biće putem e-maila obavešteni o rezultatima selekcije najkasnije do 15. avgusta 2020. godine.

    Za sva pitanja možete nas kontaktirati putem e-maila [email protected]

    Nezavisni filmski centar Filmart, pod pokroviteljstvom Filmskog centra Srbije, raspisuje poziv za saradnike u redakciji portala filmske kritike – Filmoskopija.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Kako u Srbiji žive danas osobe zaražene virusom HIV

    Broj partnera, zagrljaj, boravak u istoj prostoriji, samo ljudi koji koriste drogu intravenskim putem, samo muškarci koji imaju odnose sa muškarcima, „neće meni da se desi“ i druge, predrasude […]

    Proleće počinje u sredu ujutru

    Proleće će ove godine početi u sredu 20. marta u 04.06 časova, dok u isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer […]