Srbija

Filmoskopija traži saradnike

Izvor: 
KomunikArt Pet, 03/07/2020 - 12:18

Nezavisni filmski centar Filmart, pod pokroviteljstvom Filmskog centra Srbije, raspisuje poziv za saradnike u redakciji portala filmske kritike – Filmoskopija.

Filmoskopija se bavi pisanjem i objavljivanjem filmskih kritika, eseja na temu filma, oglednih formi i intervjua sa filmskim radnicima. Cilj Filmoskopije je razvijanje kritičke misli kod mladih, kao i razvijanje filmske kritike i teorijskog pisanja o filmu. Pozicija saradnika u redakciji podrazumeva pisanje svih formi tekstova (kritika, ogled, esej i intervju) o domaćem dugometražnom i kratkom igranom, dokumentarnom, animiranom i eksperimentalnom filmu, kao i o studentskim filmovima.

Više informacija o portalu Filmoskopija može se pronaći na www.fcs.rs/filmoskopija

Ko može da se prijavi: U razmatranje će biti uzete prijave kandidata koji:

-      su studenti ili su diplomirali na nekom od umetničkih fakulteta ili fakulteta društvenih nauka,

-      poznaju osnovne teorijske okvire filma, jezik filma i koji prate domaću filmsku produkciju,

-      su zainteresovani da stvaraju, uče i učestvuju u aktivnoj i dugoročnoj saradnji sa portalom Filmoskopija,

-      su mlađi od trideset godina,

-      su popunili i dostavili prijavni obrazac u predviđenom roku.

Pored navedenih uslova od kandidata se očekuje odgovornost, ažurnost, posvećenost radu u redakciji, koja radi on-line, kao i poštovanje rokova za pisanje tekstova (koji se unapred dogovaraju na mesečnom nivou sa urednikom Filmoskopije).

Način prijavljivanja: Da bi se prijavili na poziv, zainteresovani treba da pošalju popunjen prijavni obrazac na e-mail adresu [email protected] uz napomenu u naslovu POZIV ZA SARADNIKE-FILMOSKOPIJA. Rok za prijavljivanje: 20. jul 2020. godine

Prijava se može preuzeti sa sajta NFC Filmart i portala Filmoskopija.

Dodatne napomene:

Pored osnovnih podatka o kandidatu, u prijavu je obavezno upisati i tekst jedne filmske kritike o domaćem filmu po sopstvenom izboru (do 4000 karaktera sa proredom).

Ukoliko kandidat već piše i objavljuje kritike i teorijske tekstove o filmu i filmskom strvaralaštvu, potrebno je naglasiti u prijavi, dostavljanjem linkova na objavljene tekstove ili maksimalno dva teksta poslati uz prijavu na e-mail adresu [email protected]

 

Selekcija kandidata:

Po završetku poziva, kandidati koji budu odabrani u uži krug biće pozvani na razgovor sa urednikom i koordinatorom redakcije.

Svi prijavljeni kandidati biće putem e-maila obavešteni o rezultatima selekcije najkasnije do 15. avgusta 2020. godine.

Za sva pitanja možete nas kontaktirati putem e-maila [email protected]
MarketingNajnovije vesti