Foto: pixabay
Srbija

Formira se Udružena opozicija Srbije

Izvor: 
Tanjug Pon, 03/08/2020 - 23:04

Članice Saveza za Srbiju, i opozicione stranke i pokreti koji su bojkotovali izbore 21. juna, dogovorili su danas nastavak zajedničkog opozicionog delovanja kroz formiranje Udružene opozicije Srbije.

"To je urađeno na dan kada je Srbija i zvanično ostala bez poslednje legitimno izabrane institucije", saopštio je Savez za Srbiju.

Imajući u vidu dramatičnost političkog trenutka i potrebu za što širim frontom opozicionog delovanja, navodi se u saopštenju, Udružena opozicija Srbije biće otvorena za saradnju sa drugim strankama i pokretima koji su spremni da se dosledno bore za poštovanje Ustava i vladavinu prava, a protiv autoritarnog režima zasnovanog na samovolji jednog čoveka.

Dodaje se da je Srpski pokret Dveri odlučio da ne pristupi Udruženoj opoziciji Srbije, ali je izražena obostrana spremnost za saradnju u borbi za slobodne medije, regularne izborne uslove i obnavljanje demokratije u Srbiji.

"Narednih dana javnosti će biti predstavljeni članovi Udružene opozicije Srbije i najavljene njene naredne aktivnosti", stoji u saopštenju Saveza za Srbiju.
MarketingNajnovije vesti