Foto: pxhere
Srbija

Formiran operativni tim za podršku proizvodnji struje u EPS-u

Izvor: 
013info Čet, 26/05/2022 - 20:34Radna grupa za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima usvojila je danas predlog o formiranju operativnog tima sa ciljem pružanja podrške u proizvodnji električne energije EPS.

Operativni tim formiran je sa ciljem pružanja podrške proizvodnji energije i izradi planova za snabdevanje, navedeno je u saopštenju ministarstva rudarstva i energetike nakon sastanka Radne grupe.

Na sednici su predstavljeni najnoviji podaci o proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije, kao i snabdevanju domaćeg tržišta energentima.

Predstavnici Elektromreže Srbije i Elektrodistribucije Srbije istakli su da ne postoje problemi u stabilnosti sistema i da se remonti obavljaju po planu.

Кada je reč o stanju u gasnom sektoru u Srbiji, rečeno je da se snabdevanje odvija nesmetano, kao i da nema nikakvih ograničenja u snabdevanju naftom i naftnim derivatima.

Na sastanku su učestvovali i predstavnici Naftne industrije Srbije, Poslovnog udruženja "Toplane Srbije", JKP Beogradske elektrane, Transportgasa, Grada Beograda, članovi Saveta AERS-a, Direkcije za robne rezerve, RHMZ i Srbija kargo.

 
MarketingNajnovije vesti