Demokratska stranka
Srbija

Forum žena DS: Da li je režim štitio nasilnika godinu dana?

Izvor: 
013info Pon, 22/03/2021 - 16:10

Forum žena Demokratske stranke zahteva hitnu reakciju države i pružanje podrške glumici Danijeli Štajnfeld, kao i svim drugim žrtvama nasilja, koja je iz nepoznatih razloga izostala u proteklih skoro godinu dana.

 

- Kako bi žrtve nasilja imale dovoljno hrabrosti da prijave svoje nasilnike, a posebno u slučajevima kada su u pitanju muškarci koji su na određenim položajima moći, izuzetno je važno da reakcije Ministarstva unutrašnjih poslova i tužlištva budu pravovremene i efikasne. U interesu žrtava i pravde jeste da se u što kraćem roku rasvetle sve okolnosti slučaja koji je pokrenula ispovest Danijele Štajnfeld, a koja je danas smogla hrabrost da podeli sa javnošću i ime svog nasilnika, i time sebe izložila dodatnom pritisku medija kako bi se izborila za pravdu i ujedno zaštitila i druge mlade žene, saopštili su iz Foruma žena.

Upravo zato Forum žena Demokratske stranke apeluje na sve učesnike procesa i medije da u prvi plan stave psihički i fizički integritet žrtava i svedoka i da ne dozvole da se žrtve nasilja provlače kroz medijski mulj samo radi povećanja tiraža, odnosno, gledanosti.

 

- Bez obzira na pretpostavku nevinosti, ograđujemo se od kompromitujućeg ponašanja bivšeg člana i funkcionera Demokratske stranke, koga smo, zajedno sa grupom kompromitovanih funkcionera, isključili iz stranke u avgustu prošle godine, kaže se u saopštenju.

 

Kako kažu, nameće se i logično pitanje kako je moguće da se u Srbiji u kojoj vlada medijski senzacionalizam, u kojoj se medijski poznate ličnosti i zbog najmanje sumnje da su počinile bilo kakav prekršaj za 5 minuta nađu na naslovnim stranama svih tabloida, o slučaju silovanja glumice ćuti bezmalo godinu dana. Kome je bilo u interesu da se o ovom slučaju ne piše mesecima? Jedini logičan zaključak jeste da je to odgovaralo režimu Aleksandra Vučića.


MarketingNajnovije vesti