Zlatibor gori Foto: MUP Srbije
Srbija

FOTO Gori šuma na Zlatiboru, helikopteri i 100 vatrogasaca se bori protiv stihije

Izvor: 
013info/Tanjug Čet, 29/07/2021 - 08:58
Tri helikoptera sa pripadnicima Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a, jutros oko 5 časova, poleteli su u pravcu Negbine kod Nove Varoši, kako bi sprečili mogućnost širenja požara zbog visokih temperatura, jakog vetra i nepristupačnog terena, dok će im se još jedan helikopter pridružiti u toku prepodneva.

 

Požar koji je zahvatio oko 150 hektara četinarske šume ne ugrožava ni domaćinstva, ni stanovništvo.

 

Helikopterska jedinica MUP-a uključila se u gašenje požara zajedno sa više od 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja, sa 22 vozila, koji se tri dana bore sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike.

Požar koji je u nedelju zahvatio deo državne šume na Murtenici kod sela Negbine, nekontrolisano se širi ka zaseocima Ilići, Perišići, Kuželjević.

 

"Požar je krenuo od Litice Stene, nisu uspeli u nedelju da ga ugase, sada gori cela južna strana planine Murtenice. Gori borova šuma, to je luč. Požar se pomera ka naseljenim mestima. Problem predstavlja i nepristupačan teren mesta odakle se požar širi", rekao je Ilija Ilić, mestanin sela Negbine.

Zlatibor gori
Foto: MUP Srbije
2_19.jpg

Zlatibor gori
Foto: MUP Srbije
4_8.jpg

Zlatibor gori
6_6.jpgMarketingNajnovije vesti