• FOTO: „Oko sokolovo“ učestvovalo u udesu, a fotografisano i nepropisno parkirano

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Iako u funkciji komunalne policije grada Beograda nije ni mesec dana, „Oko sokolovo“ se već nekoliko puta našlo u žiži interesovanja građana i to zbog propusta.

    Ovo specijalno vozilo za snimanje prekršaja, kako piše portal Nova.rs, učestvovalo je juče u lančanom sudaru na Avijatičarskom trgu u Zemunu. U udesu nije bilo povređenih, a pored „Oka sokolovog“ u sudaru su učestvovali i putnički automobil i autobus. 

     

    Jedan automobil se najpre zakucao u „Oko sokolovo“, da bi potom u njega od nazad uradio autobus. I dalje nije poznato kako je došlo do sudara, odnosno čiji će vozač snositi krivicu.

     
    Ovo je drugi incident koji se dogodio u samo mesec dana sa ovim skupocenim i preskupim vozilima, nakon što je početkom avgusta, jedan komunalni milicajac uspeo da se zakuca u krov podzemne garaže i otkine kamere koje se nalaze na krovu ovog džipa. Nezgoda se dogodila u prvoj polovini avgusta, tačnije nekoliko dana pošto je sistem „Oko sokolovo“ počeo sa radom.

    Sekretarijat za poslove komunalne milicije tad je saopštio da udes dogodio drugog dana test faze rada novog sistema kontrole nepropisnog parkiranja i da je do oštećenja došlo usled loše procene vozača.
     
    Kako su nadležni obelodanili na predstavljanju sistema „Oko sokolovo“, vozila su plaćena 29.000 evra, a oprema je vredna oko 4.000.
     
    Dodajmo da se na društvenim mrežama pojavila i fotografija „Oka sokolovog“ u prekršaju. Naime, vozilo je fotografisano nepropisno parkirano na jednom od parkirališta u Beogradu. I to možda ne bi bilo toliko važno da ovo vozilo nije kupljeno baš iz razloga da sankcioniše ovakve propuste. 

    Iako u funkciji komunalne policije grada Beograda nije ni mesec dana, Oko sokolovo se već nekoliko puta našlo u žiži interesovanja građana i to zbog propusta.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija