Novac Foto: Uprava carina
Srbija

FOTO: Vozač kamiona pokušao da pobegne carinicima na Kelebiji sa 80.000 evra

Izvor: 
021/Uprava carina Pon, 21/12/2020 - 11:36Carinici su u nedelju, 20. decembra prilikom dubinske kontrole nedaleko od prelaza Kelebija otkrili više od 80.000 evra, čemu je prethodila prava drama.

Oko 11:00 časova na osnovu međusobnih prijava dvojice vozača da u kamionima krijumčare drogu, carinici su zajedno sa kolegama iz granične policije krenuli da izvrše detaljan pregled.  
 
Kada su došli do jednog od kamiona, domaćih registarskih oznaka, koji je bio u izlaznoj koloni formiranoj ka prelazu Kelebija, 42-godišnji vozač iz Vrnjačke Banje rekao im je da je kamion prazan i da je krenuo na utovar robe u Poljsku.
 
 
Kamion
Foto: Uprava carina
bezanija_5.jpg

 

 
Nakon detaljnog pregleda tovarnog dela koji je zaista bio prazan, carinici su zatražili da vozač otvori i kabinu, kako bi i ona bila pregledana. Vozač je to učinio, ušao unutra, izvukao ispod krevetskog dušeka gornji deo trenerke, sa kojim je iskočio iz kabine i počeo da beži.
 
Vrlo brzo je savladan, nakon čega se ispostavilo da je razlog za takvu reakciju bilo to što su se u džepovima pomenute trenerke nalazile četiri koverte sa ukupno 81.000 evra.
 
 
Novac
Foto: Uprava carina
bezanija3.jpg

 

 
 
Kako nije imao nikakvu dokumentaciju o poreklu gotovine koju je krio ispod dušeka, vraćena mu je dozvoljena suma od 10.000 evra dok će o ostatku novca odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.
 
 

Novac
Foto: Uprava carina
bezanija2.jpgMarketingNajnovije vesti