Penzija Foto: pixabay
Srbija

Gavrilović (DS): Građani sve siromašniji, inflacija veća od najavljenih povećanja penzija i plata

Izvor: 
013info Pon, 13/12/2021 - 15:36


Potpredsednik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović izjavio je danas da je godišnja inflacija zabeležena u novembru ove godine porasla na čak 7,5% i da predstavlja najveću inflaciju u poslednjih 10 godina.

"U poslednjih nekoliko meseci, cene osnovnih životnih namirnica (ulja, mesa, testenina) vrtoglavo rastu, pa je kupovna moć građana sve manja i sve veći broj je na granici siromaštva. Ovim tempom, početkom naredne godine imaćemo inflaciju i preko 10%, što će biti značajno veći porast cena nego što je najavljeno povećanje penzija i plata. To znači da će penzioneri i radnici naredne godine imati realno manje penzije i plate nego što je to bilo početkom ove godine,“ smatra Miodrag Gavrilović.

 

Svi Vučićevi pokušaji da ubedi građane da žive bolje nego ikada padaju u vodu prilikom odlaska svakoga od nas u kupovinu, tvrdi potpredsednik demokrata.

 

„I dok su imovinske karte mnogih funkcionera sve deblje, to su korpe naših građana u marketima - sve praznije. Jedini način da sprečimo dalje siromašenje građana i gubljenje bilo kakvog dostojanstva su promene, do kojih će doći na narednim izborima," zaključio je Miodrag Gavrilović, potpredsednik Demokratske stranke.

 

 
MarketingNajnovije vesti