Foto: pixabay
Srbija

Gotovo 3.500 đaka obolelo za nedelju dana

Izvor: 
N1 Pet, 15/10/2021 - 21:14U nedelji od 7. do 13. oktobra broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 3.442 (0.45%), saopštilo je Ministarstvo prosvete.
 
Ovo su, kako se navodi u saopštenju, podaci iz nadzora preuzeti iz elektronskog sistema "Servis javnog zdravlja" koje je Ministarstvu prosvete dostavio Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije ukupno je 63 odeljenja koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih 10 dana, dodaje Ministarstvo, prenosi N1.

Ukupno je 909 odeljenja koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način rada na kombinovani model u poslednjih 10 dana i 132 grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 dana, navodi se u saopštenju.

 
Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se kombinovana nastava od ponedeljka, 18. oktobra, primenjuje u srednjim školama na teritoriji Beograda, Vrnjačke Banje i Šapca, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
 MarketingNajnovije vesti