Srbija

Građani Srbije se manje kreću zbog koronavirusa

Izvor: 
Tanjug Uto, 30/06/2020 - 15:00
U Srbiji je smanjeno kretanje građana zbog koronavirusa i to za 75 odsto u restoranima, kafićima, bioskopima, muzejima i sličnim objektima, pokazuje izveštaj Gugla o kretanju stanovništva. Prema poslednjim podacima za Srbiju koje je Gugl objavio, u poređenju sa osnovnom vrednošću smanjeno je kretanje oko pijaca i prodavnica za 74 odsto, a poseta parkovima za 72 procenta.

Guglov izveštaj o kretanju stanovništva koji je nedavno objavljen i dalje pokazuje za Srbiju veliku razliku kretanja u odnosu na mesece tokom zime. U izveštaju se za osnovnu vrednost, sa kojom se porede trenutni podaci, uzima odgovarajući dan u nedelji tokom perioda od pet nedelja između 3. januara i 6. februara ove godine.

Najveći pad je vezan za radna mesta i stanice javnog prevoza, a smanjeno je i kretanje u odnosu na sredinu maja, kao i u poređenju sa prvim danima juna.

Kretanje građana na stanicama javnog prevoza je manje za 80 odsto, a na radna mesta 81 odsto, dok je promena u vezi sa mestom prebivališta samo dva odsto.

Inače, na spisku je 131 zemlja, a u prvom krugu, Srbija je izostala iz analize, koja je naknadno dopunjena.
MarketingNajnovije vesti