• Građanski preokret: Ministar građevinarstva potvrdio nelegalnu gradnju Linglonga

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Građanski preokret iz Zrenjanina ocenio je da je ministar građevinarstva Tomislav Momirović „potvrdio“ nelegalnu gradnju pogona autoguma kineske kompanije Linglong.

     

    Kako saopštavaju, to je učinio izjavom da je u vezi s tim projektom „bilo određenih iskakanja iz urbanističkih propisa“. 
     
    Iz tog udruženja su naveli da se „iskakanja“ o kojima je ministar govorio odnose na izgradnju osam objekata bez građevinske dozvole „na više od 47.000 kvadrata“. 

    Građanski preokret je podsetio da je pokrajinski građevinski inspektor 27. aprila doneo rešenje kojim je kineskoj kompaniji naređeno da ukloni sve izvedene radove na izgradnji nelegalnih objekata, kao i da su 31. maja podneli krivičnu prijavu protiv odgovornih u toj firmi i kompaniji koja izvodi radove zbog izgradnje bez građevinske dozvole. 

     

    „Tužilaštvo nije odbacilo tu prijavu a ministar Momirović se juče, po svemu sudeći, sastao baš sa osumnjičenima. Po zakonima Srbije, naknadna legalizacija bespravno izgrađenih objekata ne poništava izvršenje krivičnog dela i krivičnu odgovornost lica koja su ga počinila“, naveli su iz udruženja.
     
    Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je juče u Zrenjaninu da je na gradilištu fabrike Linglong do sada obavljeno više od 50 inspekcijskih nadzora, samo iz sektora građevine i infrastrukture i da je to, kako je naveo, najkontrolisanije gradilište u Srbiji.
     
    On je, posle sastanka sa predstavnicima kompanije Linglong, izvođačima radova, čelnicima grada Zrenjanina i inspekcija i obilaska fabrike rekao da do sada nisu utvrđene bitnije nepravilnosti u radu, a da su, gde ih je i bilo, predstavnici kineskih partnera postupali po nalozima inspekcija.
     
    „Bilo je određenih iskakanja iz urbanističkih propisa koji su usklađeni sa zakonom, naravno, nije bilo nikakvog rušenja već su radovi zaustavljeni i usklađeno je sve sa zakonom, prevaziđeno je to i rešeno“, rekao je Momirović.
     

    Građanski preokret iz Zrenjanina ocenio je da je ministar građevinarstva Tomislav Momirović „potvrdio“ nelegalnu gradnju pogona autoguma kineske kompanije Linglong.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]