Grčka zastava Foto: pixabay
Srbija

Grčka od danas otvorena za građane Srbije, ali uz ograničenja

Izvor: 
Tanjug Pon, 19/04/2021 - 08:12

Od danas u 8 časova grčke granice zvanično se otvaraju za građane Srbije, međutim, oni za sada neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto u kojem su rezervisali smeštaj.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je rekla da su uslovi za putovanje u Grčku potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR test koji nije stariji od 72 sata.
 
"Takođe, svako ko putuje u Grčku mora da popuni formular 24 sata pre dolaska u zemlju. I dalje će se sprovoditi nasumično testiranje turista. Gosti će morati da se pridržavaju svih restriktivnih mera koje važe i za državljane Grčke", rekla je Matićeva nedavno za "Novosti".
 
Za sada građani Srbije neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti obavezni da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj.
 
Srpski putnici mogu da pređu na dva granična prelaza sa Bugarskom, na Promahonasu i Nimfeji, a sve ovo važi do 14. maja.
 
Takođe, ministarka Matić je za TV Prva potvrdila i saradnju između ministarstva i Kancelarije za IT, ali i svih turističkih agencija.
 
"Svi koji su zainteresovani kada uplate aranžman mogu da se prijave i za prioritetno vakcinisanje", rekla je Matić.
 
Dodala je da je resorno ministarstvo imalo uspešne pregovore sa Grčkom, ali i da druge zemlje prihvataju potvrde o vakcinama iz Srbije.
 

MarketingNajnovije vesti