Intervencija noću Foto: piqsels
Srbija

GTA Belgrade: Bežali od policije, udarili u banderu, kriminalac potegao pištolj, pronađena droga

Izvor: 
021 Pon, 20/09/2021 - 22:38


Dvojica muškaraca uhapšena su u Beogradu zbog sumnje da su kod sebe imali oružje, drogu, da su napali službeno lice i nedozvoljeno koristili tuđe vozilo.
 
Sudeći po saopštenju policije, sve je delovalo kao da su junaci "iskočili" iz poznate "GTA" franšize.
 
Tridesetosmogodišnji V. M. i tridesetdvogodišnji F. V. uhapšeni su na Bulevaru vojvode Mišića kada su policajci pokušali da zaustave vozilo marke "škoda oktavija", u kojem su se nalazili osumnjičeni, koji su se oglušili o naređenje.
 
Prilikom bekstva udarili su u službeno vozilo, ugrožavajući živote policijski službenika. Potom su udarili i u banderu pored puta, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Osumnjičeni koji je sedeo na mestu suvozača tereti se da je zatim izvadio pištolj i uperio ga ka policajcima, nakon čega su pripadnici MUP-a ispalili nekoliko hitaca u pravcu vozila u cilju upozorenja i sprečavanja osumnjičenog da upotrebi oružje.
 
Osumnjičeni su potom razoružani i uhapšeni. Pretresom vozila pronađena su dva pištolja, manja količina praškaste materija za koju se sumnja da su spid i amfetamin, kao i plastične vezice za vezivanje,, rukavica i radio-stanica.
 
Policija je na Dorćolu pronašla "dačiju sanderu" koju su, sumnja se, uhapšeni prethodno ukrali.
 
Oni se terete za nekoliko krivičnih dela - nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.
 

 
MarketingNajnovije vesti